لیست اختراعات محمدرضا كاظمي
باروري در طول زمان و در گستره ي اكثر فرهنگ ها هميشه مورد توجه خاص قرار داشته است. اگر تلاش در جهت باردار شدن با شكست مواجه شود مي تواند به يك تجربه احساسي مخرب تبديل گردد. ازدياد تخمك گذاري القاي تخمك گذاري بلوغ آزمايشگاهي تخمك نارس لقاح آزمايشگاهي و انتقال جنين از جمله روش هاي مهم توليد مثلي است كه مي توان از اين راهكارها در درمان ناباوريهاي انساني و دامي و حفظ حيوانات در معرض انقراض استفاده كرد. آب مغناطيسي مي تواند به عنوان يك پاك كننده راديكال آزاد شناخته بشود. ممكن است آب مغناطيسي به طور مستقيم از آسيب هاي ميتوكندريايي در تخمكها جلوگيري كند و در نتيجه كيفيت تخمك را بهبود بخشد. مطالعه ي ما نشان داد كه تيمار با آب مغناطيسي شيوه اي موثر براي القا كردن دوره استرس و افزايش تخمك گذاري و ميزان باروري است. با توجه به نتايج به دست آمده مبني بر افزايش ميزان باروري و ارتفاع سلول هاي پوششي اندومتر و لوله فالوپ در موش ماده و همچنين افزايش تعداد فوليكول هاي تخمداني با استفاده از آب مغناطيسي شده اين اميد را تقويت مي كند كه بتوان از اين روش براي افزايش باروري در زوجهاي نابارور بهره جست.
اختراع مرتبط با استخراج اسكوالن از روغن تخم كدو با خلوص بالا با كمك نانوذرات مغناطيسي اكسيد آهن و بررسي اثر بخشي آن در مهار رگزايي است. اسكوالن استخراج شده در زمينه تامين ماده اوليه برخي از واكسن ها و نيز در حوزه پزشكي و دارويي به عنوان متوقف كننده رشد بدخيمي ها با خاصيت مهار رگزايي كاربرد دارد. اين اختراع براي حل مشكل راندمان پايين جداسازي اسكوالن از روغن هاي طبيعي و نيز پرهيز از استفاده از تجهيزات گران قيمت با شرايط عملياتي پيچيده همچون برقراري فشار بالا، كاربرد دارد. براي اين منظور ، ابتدا اسيدهاي چرب روغن تخم كدو بر روي نانو ذرات مغناطيسي اكسيد آهن جذب مي¬شوند. اين نانو ذرات مغناطيسي اكسيد آهن بعد از جذب اسيدهاي چرب روغن تخم كدو به عنوان يك محصول با ارزش در حوزه پزشكي كاربرد زيادي دارند. سپس جداسازي اسكوالن از باقي¬مانده روغن به روش استخراج با حلال در جداكننده دوفازي در دماهاي مختلف انجام ¬شد كه دماي 25 درجه سانتيگراد بهترين دما جهت جلوگيري از اكسيد شدن اسكوالن و دستيابي به خلوص بالاتر از 93% بدست آمد. در نهايت ، تاثير اسكوالن بر روي مهار رگزايي در پرده كوريوآلانتوئيك جنين جوجه با موفقيت مورد بررسي و تاييد قرار گرفت.
اختراع مرتبط با تهيه و تعيين مشخصات نانوساختار حاوي روغن كنجد و عسل بر پايه ميكروامولسيون و بررسي عملكرد درون تن آن در زمينه درمان عفونت سپسيس كانديديايي ميباشد. بهبود حلاليت آبي و زيست فراهمي خوراكي بالاتر، اندازه ذرات نانومتري و جذب بهترماده مؤثر روغني از مزاياي اصلي اين نانوساختار ميباشد. در اين اختراع از روغن گياهي كنجد و عسل با خاصيت درمان عفونت قارچي به ترتيب به عنوان فاز روغني و كوسورفكتانت خوراكي استفاده شد. درنتيجه با كاهش سميت، زيستسازگاري نمونه بهبود يافت. براي تهيه نمونه ابتدا سورفكتانت تويين 80 و كوسورفكتانت عسل با نسبت معين با يكديگر مخلوط شده و سپس روغن كنجد با نسبتهاي تعيينشده بر اساس نمودار شبه سه فازي به آنها اضافه گرديد. پس از اختلاط كامل بر روي همزن مغناطيسي، آب مقطر ديونيزه به صورت قطره قطره در حين هم زدن تا احراز وضعيت شفافيت به مخلوط افزوده شد. نمونههاي شفاف در قالب ميكروامولسيون طبقه بندي شده و پس از تعيين خصوصيات فيزيكي – شيميايي، عملكرد درون تن نمونه پايدارتر با درصد روغن بيشتر و خصوصيات مطلوبتر در زمينه درمان نوعي عفونت قارچي تحت عنوان سپسيس كانديديايي بر روي موش آزمايشگاهي با موفقيت بررسي و تأييد گرديد.
اختراع مرتبط با بررسي اثربخشي يك تركيب نانوساختار حاوي روغن كنجد بر پايه ميكروامولسيون در زمينه درمان سميت كبدي و كليوي ناشي از مصرف دوز بالاي داروي استامينوفن ميباشد. مشكل اصلي استفاده از روغن گياهي كنجد به صورت سنتي با وجود برخورداري از خواص مناسب در درمان سميت كبدي و كليوي، حلاليت پايين آن در محيط مائي بدن ميباشد. استفاده از سيستم ميكروامولسيون كه فاز روغني آن بر پايه روغن كنجد باشد، ميتواند به علت دارا بودن ذرات روغني با اندازه نانومتري و حضور مواد فعال سطحي، حلاليت و زيست فراهمي خوراكي بالاتر روغن كنجد را بهبود بخشد. براي تهيه ميكروامولسيون از مخلوط سورفكتانت تويين 80 با كوسورفكتانت گليسرين (يا سورفكتانت اسپن80) استفاده شد. پس از تهيه نمونهها و تعيين خصوصيات فيزيكي – شيميايي آنها ، عملكرد درون تن نمونه پايدارتر با درصد روغن بيشتر و خصوصيات مطلوبتر بر روي موش آزمايشگاهي سوري مدل NMRIاز طريق اندازهگيري سطح آسپارتات وآنالين خون براي سميت كبدي و اندازهگيري نيتروژن ناشي از ادرار و سرم كراتينين در خون براي سميت كليوي مورد بررسي قرار گرفت. نتايج، عملكرد درون تن مناسب نمونه ميكروامولسيون را براي درمان سميت كبدي و كليوي ناشي از مصرف دوز بالاي استامينوفن تأييد نمود.
موارد یافت شده: 5